India Pale Ale – основно стилът се характеризира със силното си охмеляване.

Сварена  за пръв път през XVIII  век с 10 х повече хмел от традиционните ейлове с идея да се запази по време на дългото си пътуването  на корабите на Източноиндийската компания от Англия до “Перлата в короната“.  През XIX  век стилът става популярен и в останалите части на Британската Империя - Австралия, Нова Зеландия и Америка.  

Veritas IPA  е сварена на метри от Бургаското пристанище, въпреки този благоприятен факт, нейното благотворно влияние върху настроението е локално -  в рамките на град Бургас. Високото съдържание на хмел и ароматите които той носи със себе си, обаче способстват дифузното и разпространение и във вътрешността на страната и тя вече е позната и в столицата.

В аромата доминиращи са цветните, билковите и  тревисти тонове, дължащи се на хмела, елегантно съчетани с бисквитените нюанси от малца.

Вкусът е ... горчив, но горчивината е някак приятна и закачлива, остава умерено дълго на небцето. В следващия момент вече може да усетите как подправките плавно преминават към по-земни и смолисти нюанси, а сладката на нос бисквита е отстъпила място на горчив цитрус.

Финалът е дълъг и остава усещането за билки и бял пипер.

Добре се комбинира с Фетучини алфредо, добре узрели сирена или домашни бисквити с коледен аромат.