Еил или Лагер. Технологията на производство може да намерите на много места в мрежата, (например тук) затова няма да я засягаме. Има обаче два съществени конфесии – Ейл и Лагер (или пилс). Те(хн)ологичната разлика е къде се развиват дрождите?

- Ейлът (ale)  исторически е бил разпространен в страните със силно влияние на Гълфстрим (Британските острови, Белгия, Нормандия, северна Германия..). При ейла дрождите живеят и се развиват в горната част на резервоара (горна ферментация). Тези дрожди дават много и различни аромати, които силно се влияят от температурата на ферментация и малки разлики дават различни вариации във вкуса. Обикновено тези бири са и по-силно охмелени с по-горчиви хмелове. Отбелязваме също, че при ейлът поради специфика на дрождите са чести вкусовите разлики в различните партиди. Затова индустриалните пивовари хич не обичат тази бира, от друга страна тя е благодатна почва за творчество при много крафт-пивовари.
Поклонниците на Ейла посещават баровете и питейните заведения, където радват душата си с различни нюанси и вариации.

Лагерът (lager, pils) исторически е наложен в континентална Европа (южна Германия, Австрия, Чехия). Тази бира е ферментирала в студените мазета и пещери. При тези условия дрождите живеят в долната част на резервоарите (долна фермантация), те дават по-слаби аромати и така повече изпъкват вкусовете и ароматите на малца. При тях се използват хмелове с повече аромат и по-малко горчивина. Лагерът изисква много стриктно спазване на технологията и разнообразието при тези бири идва повече от малцовете и технологичните тънкости.
Почит на Лагера се отдава по време на хранене или в горещи летни дни. Това е по-светската бира, която радва плътта и една никога не стига.

Ние от Veritas сме от лагера на „Лагера“. В нашите бири ще откриете различни нюанси на хлебния вкус на малца и дъх на благороден хмел. Веритас е бирата на която може да се радвате ежечасно и на всяко място, но най-вече в Пивоварната, в комбинация с дуржеска атмосфера и подбрана храна.