Термини:

Крафт * бира  - с този термин се означават всички бири, които са произведени от малки независими пивоварни. Крафт бирите се варят по авторски рецепти и имат собствен стил и автентичен вкус.
*craft (англ) – занаят, майсторлък.

Жива бира е тази, която не е третирана с температура или стабилизатори  целящи да удължат срока или стабилността и. Това е най-пълноценната от към хранителни съставки и най-натурална от към вкус бира. Не всички крафт-бири са живи.

Прясна бира. След сваряване бирата трябва да отлежи поне 20 дена и след това се консумира. Пряката светлина, температурата, кислородът са врагове на бирата и колкото по-дълго бирата е изложена на влиянието им толкова се променят вкусовите и хранителните и качества.
Прясна бира е тази, която в най-кратки срокове стига от резервоара за отлежаване до чашата ви.

 


 

Изводи – вие си го направете и решете каква бира да пиете. За нас въпросът е решен от юни 2015.